Nakon što su protekloga vikenda nastupile na sjajnom otvorenju ljeta u pejzažu predivne umaške lagune Stella Maris, zadovoljne su zvijezde Sea Star Festivala na svojim društvenim mrežama podijelile oduševljenje s obožavateljima. Svoje su dojmove svijetu prenijeli veliki glazbenici kao što su John Newman, Ofenbach, Ian Asher, ali i najveća domaća zvijezda Baby Lasagna – svi su uživali uz impresivne nastupe u magičnoj morskoj scenografiji. 

Umaška superzvijezda Baby Lasagna nije krila oduševljenje: nakon što je na prvom izdanju festivala 2017. godine bio stagehand headlinerima The Prodigy, svoj je prvi spektakularni nastup nakon Eurovizije imao upravo na Sea Staru u Umagu: „Prije nekoliko godina bio sam član crew-a na @seastarfestival a jučer smo bili jedni od headlinera! 🤯Bilo je tako dirljivo iskustvo imati svoj prvi Baby Lasagna show ovdje kod kuće, u Umagu. ❤️ 🔥 Hvala vam svima što ste došli i učinili ovu noć nezaboravnom. Vidimo se uskoro, mjau! 🙏 🐈“, napisao je Marko na svom Instagram profilu

Sea Starom i Umagom posebno je očaran i John Newman koji je na festival stigao dan ranije te već u petak sa svojom ekipom uživao u nastupima ostalih izvođača, a u Umagu je uspio odraditi i snimanje na čarobnoj istarskoj plaži te u napuštenom noćnom klubu. „Hrvatska – @seastarfestival 1. dio – znate kakvu ljubav gajim za vas, sve vas. Bilo je to previše za opisati riječima!“, napisao je Newman u prvoj od čak četiriju objava koje je posvetio Hrvatskoj i Sea Staru uz magične fotografije i snimke svog fantastičnog i nezaboravnog nastupa na Tesla Main Stageu. 

Eksplozivnim se fotografijama snimljenim u umaškoj kulisi pohvalio i kalifornijski DJ Ian Asher koji je u lagunu donio svoje viralne hitove: „HRVATSKA! Nisam mogao zamisliti bolji način za početak ljeta. Ovo mi je bio prvi put da nastupam u istočnoj Europi pa nisam imao pojma što očekivati, ali čim sam počeo miksati mogao sam osjetiti vašu energiju i ljubav i osjećao sam se potpuno ludo ❤️🔥 jedva se čekam vratiti u vaše susjedstvo za EXIT festival! @seastarfestival“, napisao je Ian. Snimke su svog zapanjujućeg nastupa s obožavateljima podijelili i najveći hitmakeri današnjice, francuski duo Ofenbach. Iako je imao dug put do Hrvatske, Hot Since 82 nije mogao sakriti zadovoljstvo svojim izvanrednim setom, publikom i čitavim Sea Star Festivalom: „Nakon ogromnih sam kašnjenja stigao na nastup baš na vrijeme. Čooovječe, 13 sati putovanja samo kako bih stigao u Hrvatsku. Vrijedilo je! Uživao sam u svakoj minuti. Hvala @seastarfestival i @exitfestival za svu vašu kontinuiranu podršku tijekom godina. ❤️💥🌟“ 

Mose je imao čast nastupiti na otvorenju šestog izdanja Sea Stara, a na svojim se društvenim mrežama pohvalio novim preslatkim prijateljem kojeg je stekao u Umagu. 

Prvim ljetnim festivalom u sezoni i Umagom uvijek su iznova oduševljene i domaće zvijezde. Saznali smo tako i ekskluzivnu informaciju da je kralj Billboarda Grše upravo na Sea Staru snimao live kadrove za svoj novi spot, a rekao nam je da je to „dobitna kombinacija“. 

Prije nastupa porazgovarali smo i s regionalnim rock zvijezdama Buč Kesidi koji su se po drugi put vratili u umašku lagunu: „Jako lijepa sjećanja nam se vraćaju kada vidimo ovaj backstage, ove bine i ove divne ljude okolo, more… Razne stvari nam se vraćaju, a ovog smo puta i s divnim prijateljima iz Slovenije, Srbije, ali i cijele regije, tako da se družimo sa svima, a još se ljepše provodimo!“, rekli su Luka i Zoran. 

U Nautilus areni ponovno je za pultom u nezaboravnoj atmosferi uživao DJ Jock: „Kao i svaki put do sada, @seastarfestival je bio savršen. Hvala svima na super vibracijama u Nautilus Areni. Hvala svima iz organizacije na pozivu i brizi za mene, najbolji ste 😊👊“. 

Osim što su proslavili početak ljeta, mnogi izvođači uživali su i u sklapanju novih poznanstava i prijateljstava, kako je s fanovima podijelila nova DJ zvijezda Lanna: „@seastarfestival je uvijek nešto spe-shell! 🐚⭐️🤳🏽 @deborahdeluca queen energy, drago mi je što sam imala priliku da te upoznam! ⚡️“.

Više od 44.000 posjetitelja prošlo je kroz vrata ovogodišnjeg, šestog izdanja festivala. Sea Star do vrha je napunio lagunu Stella Maris i zvukom, atmosferom i produkcijskim nivoom udario svoj sad već izuzetno prepoznatljiv pečat na festivalsku scenu naših prostora.

I dok se još sliježu dojmovi o fantastičnom proteklom izdanju festivala već kreću pripreme za 2025. U znak zahvalnosti za podršku ove sezone Sea Star svim fanovima omogućuje da registracijom uhvate ulaznice za sedmo izdanje festivala po apsolutno najboljim cijenama, za što je potrebno samo ispuniti kratki obrazac koji se nalazi ovdje.

Ovogodišnji Sea Star Festival realiziran je uz podršku Hrvatske turističke zajednice, Istarske županije, Grada Umaga, Turističke zajednice Grada Umaga, Turističke zajednice Istarske županije i Plave lagune.