Ove sezone Sea Star donosi niz društveno odgovornih akcija, a posebno se ističe projekt REMEDIES u sklopu kojeg će se čistiti umaško podmorje i priobalje.

Aktivizam je od samih početaka bio iznimno važnim dijelom EXIT-a te svih njegovih festivala. I ove je godine organiziran cijeli niz društveno odgovornih aktivnosti, pa će se posjetitelji moći informirati o važnim temama te uključiti u različite aktivističke kampanje i radionice usredotočene na očuvanje okoliša, psihičkog zdravlja, utjecaj festivala na razvoj turizma te veliku humanitarnu akciju Stars4Kids. 

U sklopu REMEDIES projekta na Sea Star Festivalu bit će organizirane dve aktivnosti: 

Akcija čišćenja „Sjajni Umag“

U subotu, 25. svibnja, od 10 sati bit će održana akcija čišćenja umaškog podmorja i priobalja „Sjajni Umag“. Pozivamo stanovnike Umaga i posjetitelje Sea Star festivala da se pridruže akciji od 10 sati, uz 10 ronilaca Sportskog podvodnog ribolovnog kluba Sveti Pelegrin Umag koji će čistiti dio mora.

Prijave za sudjelovanje bit će moguće na Trgu slobode u Umagu, na štandu Turističke zajednice Grada Umaga, gdje će svi zainteresirani uz registraciju i kratku edukaciju o akciji dobiti majice, rukavice, vreće za otpad, vodu i vaučer za obrok.

Organizatori, oni koji podržavaju ovu akciju čišćenja i sudjeluju u njoj su Grad Umag, Turistička zajednica Grada Umag, YouSea, 6. Maj, BAUHAUS, Sportski podvodni ribolovni klub Sveti Pelegrin Umag, Rentistra.com, Mar in co, Planet Matters, Društvo hrvatsko-slovenskog prijateljstva, dok kroz ekološki projekt REMEDIES u organizaciji sudjeluju Sveučilište u Mariboru, EXIT fondacija i Sea Star festival. 

Dvosatne radionice posvećene zero waste kozmetici

Također, u okviru REMEDIES projekta, Sea Star i EXIT fondacija donose priliku da se zainteresirani bolje upoznaju sa zero waste kozmetikom. Radionica će biti organizirana u petak i subotu, 24. i 25. svibnja, od 16:00 do 18:00 sati, u festivalskoj atmosferi, na plaži kod Hotela Umag.

REMEDIES_Workshop-CRO

Sudionici će moći isprobati zero waste kozmetiku na licu mjesta te saznati više o njenim prednostima. Ova aktivnost realizira se uz pomoć Nacionalnog kemijskog instituta u Sloveniji, glavnog partnera REMEDIES projekta. Sudjelovanje na radionicama otvoreno je za javnost, svi su dobrodošli!

Podsjećamo, EXIT fondacija je dio velikog ekološkog projekta REMEDIES, u okviru Horizon programa Europske Unije i “EU Mission: Ocean”, posvećenom pojedincima, organizacijama, kolektivima i svima koji žele doprinijeti ekosustavu bez plastičnog otpada. Više informacija dostupno je na stranici projekta.

Više o svim društveno odgovornim akcijama na Sea Star Festivalu možeš saznati ovdje